Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه جامعه ایرنا از  وزارت آموزش و پرورش، عباس نجار در گفت و گویی با تشریح آیین نامه قانون رتبه بندی معلمان و آخرین تغییرات این آیین نامه، اظهار کرد: برای اولین بار در آموزش و پرورش آیین نامه ای با مشارکت افرادی که ذیحق بودند، تنظیم و با حضور معلمان در دوره های مختلف تحصیلی، سازمان امور اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران آموزش و پرورش تنظیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود :نظرات همه این گروه ها و صاحب نظران لحاظ شد و نهایتاً به آیین‌نامه ای تبدیل شد که امروز به دولت تقدیم شده است.

سرپرست مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری با بیان اینکه در آیین نامه الزامات قانونی داریم که مطابق قانون رتبه بندی باید به آن عمل می‌کردیم، اظهار کرد: ممکن است افرادی آگاهی از این الزامات نداشته باشند، بنابراین  برخی نگرانی ها ممکن است بر همین اساس باشد. مجموعه آموزش و پرورش مجموعه بزرگی است که همراه کردن همه سلیقه ها و افکار، کار سختی خواهد بود، اما با تغییراتی که در پیش نویس این آیین نامه اتفاق افتاد، این نسخه روز به روز کامل تر و در ۵۰ جلسه مختلف، نسخه ۲۶ آیین نامه رتبه بندی فرهنگیان تهیه شد، لذا این نسخه کامل ترین نسخه آیین نامه رتبه بندی فرهنگیان است که تقدیم هیئت دولت شده است.

نجار تصریح کرد: با معلمان مختلفی در ارتباط بوده ایم و معلمان خود را بر اساس این آیین نامه ها سنجیده اند و مشخص شده است که رتبه های رضایت بخشی را کسب می کنند و ممکن است نگرانی برخی از همکاران ما به خاطر بررسی نسخه های قبلی رتبه بندی باشد که برخی انتقادها که به آن نسخه ها وجود داشت در آخرین نسخه رفع شده است.

وی  با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش باید مجری قانون باشد و آیین نامه رتبه بندی بر اساس قانون های بالادستی، از جمله سند تحول نوشته شده است، گفت:در سند تحول گفته شده که معلمان بر اساس شایستگی سنجیده شوند و این شایستگی ها بر اساس اولویت و وزن آن باید سنجیده شوند و در سند تحول مشخص شده است که شایستگی های عمومی بیشترین وزن را داشته باشد که همین اصل در آیین نامه رتبه بندی رعایت شده است.

سرپرست مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری در ادامه افزود: برخی از شایستگی های معلمان، شاخص های رقابتی است که در قانون آمده است و معلمان بر اساس شاخصه های رقابتی باید سنجیده شوند، به عنوان مثال معلمان می توانند به صورت معلمان نمونه منطقه ای، استانی و کشوری مشخص شوند.

 نجار با اشاره به امتیاز مدرک تحصیلی در این آیین نامه و برخی انتقادات گفت: در آیین نامه رتبه بندی، مدرک تحصیلی ۷۵ امتیاز دارد، این امتیاز بر اساس نظر همه گروه‌ها تنظیم شده است. ساعت های ضمن خدمت در اختصاص رتبه های معلمان لحاظ شده است و معلمان بر اساس ساعت های ضمن خدمتی که دارند در رتبه های؛ پایه، ارشد، خبره و ... تعیین شده اند و برای کسب آن رتبه باید حداقلی از ساعت های ضمن خدمت را داشته باشند. به همین علت وزن ساعت های ضمن خدمت در این آیین‌نامه کاهش یافته است، زیرا در جای دیگری از ساعت های ضمن خدمت استفاده شده است.

وی در ادامه گفت: چهار شایستگی در آیین نامه رتبه بندی مشخص شده است، بر اساس وزنی که دارند، بیشترین امتیازات را خواهند داشت، به طوری که اولین شایستگی بیشترین امتیاز و چهارمین شایستگی کمترین امتیاز را دارد و جمع شایستگی‌ها به امتیاز هزار می رسد.

سرپرست مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری در پاسخ به این پرسش که معلمان می‌گویند؛ امتیازات آیین نامه رتبه بندی قابل دسترس نیست، اظهار کرد: شایستگی های عمومی به چند بخش تقسیم شده است که همه معلمان، شایستگی های عمومی برای احراز صلاحیت معلمی را داشته اند. برخی شایستگی‌ها هم اکتسابی است و بر اساس آنچه که معلم اکتساب کرده است، می‌تواند امتیاز خود را بر اساس مدارکش به دست آورد، مانند مدرک تحصیلی، ساعت های ضمن خدمت و ...، بنابراین این تصور همکاران که این امتیازات قابل دسترس نیست، درست است و ممکن است بر اساس نسخه‌های قبلی آیین نامه رتبه بندی باشد. آخرین نسخه آیین نامه رتبه بندی اصلاحاتی در آن انجام شده است که نظر معلمان بر اساس قوانین بالادستی تامین می شود.

نجار در مورد نحوه سنجش برخی از شایستگی ها گفت: در شایستگی های عمومی یکی از مهمترین بخش ها تعلق سازمانی است که این تعلق می تواند میزان موفقیت آن سازمان یا دستگاه را در رسیدن به اهدافش مشخص نماید و مصادیق تعلق سازمانی در جداول شایستگی ها ذکر شده است.  

وی خاطرنشان کرد : بر اساس سند تحول باید رتبه‌بندی فرهنگیان در راستای افزایش کیفیت آموزش اجرا شود و همین تفکر در قانون و آیین نامه رتبه بندی وجود دارد. عبارت غنی سازی محیط های یادگیری و یاددهی که به عنوان یک شایستگی تخصصی آورده شده است، تعریفی دارد که معلمان از آن آگاهی دارند، زیرا این محیط ها فقط محیط کلاس نیست؛ بلکه کتاب، حیاط مدرسه، کارگاه، آزمایشگاه و ... جز محیط های یادگیری محسوب می شود و به غنابخشی آموزش های معلمان کمک می کند.  

سرپرست مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری در پایان گفت: برای سنجش معلمان باید شاخص‌هایی را تعیین کرد که معلمان با آن شاخص ها ارتباط دارند و همچنین برخی از شاخص‌هایی که در این آیین‌نامه وجود دارد بر اساس شئون شغل معلمی است.

برچسب‌ها مدارس وزارت آموزش و پرورش فرهنگیان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس وزارت آموزش و پرورش فرهنگیان مدارس وزارت آموزش و پرورش فرهنگیان آیین نامه رتبه بندی شایستگی های عمومی ساعت های ضمن خدمت معلمان بر اساس آیین نامه آموزش و پرورش شایستگی ها سند تحول شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۴۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی از انعقاد تفاهم‌نامه طرح ایران گشت بین بنیاد نخبگان و اداره کل آموزش و پرورش استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدمهدی ایزدخواه در نشست با مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: به منظور ایجاد شناخت، امید و انگیزه در دانش‌آموزان برای تلاش و فعالیت در مراکز پژوهشی، تولیدی و مدیریتی کشور در آینده، بازدیدهای دانش‌آموزی مستعد با همکاری اداره‌‌های کل آموزش و پرورش استان‌ برگزار خواهد شد که در این راستا امروز تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد نخبگان و اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی امضاء شد. 

حمایت از دانش آموزان در قالب طرح شهاب 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان از دانش آموزان مستعد در قالب طرح شهاب حمایت می‌کند، بیان کرد: طرح شهاب، مهمترین طرح ملی برای شناسایی هوش و استعداد برتر و هدایت دانش‌آموزان است.

ایزدخواه با اشاره به اینکه طرح ایران گشت نیز در آموزش دانش آموزان خیلی مهم و اساسی خواهد بود یادآور شد: آگاه شدن دانش‌آموزان از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های پیشرفت کشور،  تقویت حس خودباوری ملی و ارتقای سطح باورهای دانش آموزان از اهداف این طرح است.

وی با تأکید بر آشنایی دانش آموزان با ظرفیت‌های شغلی ادامه داد: شناخت دانش‌آموزان از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی استان به ویژه مفاخر استان و الگوبرداری از نخبگان علمی استان از اهداف دیگر طرح ایران گشت است.

امیدآفرینی و هدایت تحصیلی با طرح ایران گشت 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی عنوان کرد: طرح ایران گشت موجب امیدافرینی و هدایت تحصیلی و هویت شغلی و هویت بخشی در دانش آموزان می‌شود، ضمن اینکه به جای الگوبرداری از الگوهای کاذب از نخبگان و فرهیختگان الگوبرداری می‌کنند.  

ایزدخواه عنوان کرد: ‌رشد و بالندگی دانش‌آموزان مستعد در مناطق مختلف و به بهره‌برداری رساندن قابلیت‌ها و توانمندی‌های آنها با تأکید بر مناطق محروم از اهداف این طرح است.  

وی با اشاره به کمک و همراهی مدارس استان برای کشف و هدایت استعدادهای متنوع دانش آموزان، یادآور شد: ارتقای سطح کیفی و فعالیت‌های مدارس در 3محور اصلی ارتقای کیفیت تحصیلی، پرورش مهارت‌های اثرگذار نخبگانی و هدایت استعدادها مدنظر بنیاد نخبگان استان است. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از تمهیدات این طرح حمایت از فعالیت دانش آموزان در قالب اردوها و بازدیدهای علمی است. 

ایزدخواه با بیان اینکه این طرح در 16 مدرسه استان آغاز می‌شود ادامه داد: هر مدرسه دوبار در طول طرح بازدید خواهند داشت و 320 میلیون تومان برای این طرح اختصاص داده شده است.  

خراسان جنوبی ظرفیت‌های عالی اما ناشناخته دارد 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: استان دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی است که متأسفانه ناشناخته مانده است. 

سیدعلیرضا موسوی‌نژاد با بیان اینکه هنوز بیرجند، بروجن، بجنورد با هم اشتباه گرفته می‌شوند، یادآور شد: اگر کار منسجمی برای معرفی استان و شناخت دانش آموزان از جاذبه‌ها و نخبگان استان شود قطعا برای پرورش و آموزش آینده سازن کشور قدم‌های بزرگی برداشته‌ایم.  

وی با اشاره به برگزاری اردوهای دانش آموزی به کویرتایر، پدافند غیرعامل و سایر نقاط استان، خاطرنشان کرد: طرح ایران گشت یک کار خاص و ویژه است که ایجاد انگیزه می‌کند و ما از آن حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/ 257

دیگر خبرها

  • رتبه اول قم از لحاظ سرعت ساخت در نهضت ملی مسکن
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • رتبه بندی داروخانه‌ها بر اساس شاخص شفافیت
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی